Göz Kararması ve Baş Dönmesi Nedenleri
Göz Kararması ve Baş Dönmesi Nedenleri
Kulağın çınlaması, gözün kararması ile birlikte baş dönmesi vb. problemler hemen hemen herkes tarafından bir kere yaşanmış sorunlardır. Uzun vadeli açlık, besin zehirlenmesi, sıcak veya aşırı stres durumlarında ise, göz kararması problemine daha çok denk gelir. Gözün kararması her zaman tehlikeli bir rahatsızlanma olmasa bile, bazı durumlar da çok ciddi hastalıkların sinyali niteliğinde olabilir.
Göz kararması problemi, yalnız başına bir rahatsızlığın belirtisi niteliğini taşır. Göz kararması ile birlikte baş dönmesi, tansiyon düşmesi, veya yükselmesi ve kulakta çınlama gibi olaylar görülebilir. Bu belirtiler uzman doktorlar tarafından araştırılarak, hastalığın tanısının konulmasını sağlar.
Gözün kararması rahatsızlığı ; Özellikle tansiyondan esaslı yaşanmaktadır. Uzun vadeli açlık, aşırı stres, veya üzüntü gibi sorunlar tansiyonu direk olarak etkilediği için göz kararması problemi yaşanabilir.
Göz Kararmasının Nedenleri Nelerdir ?
- Psikolojik etmenler sonrasında tansiyondaki değişiklikler
- Şeker düşmesi
- Şeker yükselmesi
- 'Tiroit' hastalıkları
- Vücutta oluşan su kaybı. Gereğinden fazla terleme, kusma veya ishal gibi problemlerin sonucu olarak göz kararması görülebilmektedir.
- Kullanılan ilaçların, yan etkisi. Çiş söktürücü, kalp ve tansiyon ilaçları ve benzeri.
Göz kararmasının bir başına görülmesi çok bir anlam ifade etmese bile, yanında getirdiği problemlerle araştırıldığında hastalık tespit edilebilir. Göz kararmasıyla birlikte baş dönmesinin görülmesinin, bir çok sebebi olabilir. Baş dönmesi ise, direk kulak çınlamasına sebep olabilmektedir. Fakat çok az görünen göz kararması ve baş dönmesi, yeterli olgular değildir. Çokça göz kararması ve yanında baş dönmesi problemi yaşanıyorsa, mutlaka Profosör bir doktora başvurulmalıdır.
Göz Kararması Baş Dönmesi Nedenleri Nelerdir?
- Migreni rahatsızlığı
- Tansiyon değişiklikleri
- Şekerin oranında değişimler
- Beynin hastalıkları
- Tümörün hastalıkları
- Kalp damar hastalığı
Göz kararmasıyla birlikte baş dönmesinin yaşanması, bir çok sert hastalığın belirtisi olabileceğinden, ilgisiz davranılmamalı ve en çabuk süre de hekime başvurulmalıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder