Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

12 Şubat 2017 Pazar

Göz Kararmasıyla Beraber Kalp Çarpıntısı

 
Göz Kararmasıyla Beraber Kalp Çarpıntısı

 

Göz Kararmasıyla Beraber Kalp Çarpıntısı


 Kalp çarpıntısı özellikle psikolojik bir sebepten veya beslenmeyle ilgili bir sorundan kaynaklanır. Ara sıra da çarpıntı, kahveyi fazla kaçırdığımızın işareti olabilir de. Diğer yandan psikolojik sebeplerin dışın da, kalbin kendisinden yada diğer bir hastalıktan kaynaklanan çarpıntılar da vardır. Kalp çarpıntısı, kalp hastalıkları belirtileri arasındadır. Fakat bu tip rahatsızlıklarda çarpıntıyla birlikte başka şikayetler de görülmektedir. Gözün kararması, 'halsizlik', ''göğüs kafesinde sıkışma'', nefes almakta zorlanma, baş dönmesi vb. belirtilerin de çarpıntıyla birlikte olduğu anlarda bir doktora başvurulması gerekir.




Gözün kararması kalp çarpıntısı hızlı bir şekilde gelişebilir ve birey bilincini kaybedebilir. Bu durum özelllikle tansiyonun normalden daha düşük olduğu zamanlarda meydana gelir.



Tansiyonun düşüklüğü;
    *Bireyin aşırı ayakta kalması veya yorulması sonucunda oluşabilmekte.
    *Aç olan kişilerde kan şekerinin düşmesi ile birlikte tansiyon da düşebilir.
    *Kronik hipotansiyon rahatsızlarında bu durum çokça gözlenmektedir.
    *Bir takım ilaçlar yan etki olarak tansiyon düşüklüğü yapabilmektedir.


Tansiyon düşmesi ile şahsın ilk turda kulakları uğuldamaya başlar, ardından birey soğuk soğuk terler,  göz kararması olabilir. Göz kararmasını taki eden, kalp çarpıntısı, bazı bulgularda gözlenebilmektedir.

Göz kararması,  kalp çarpıntısı ve kalp yetmezliği olan şahıslarda ve kalp hastası olan bireyler de çok sık gözlenen bir olaydır. Birey genelikle normalden  daha fazla efor harcarsa bu belirtiler ile hızlı bir biçimde karşılaşır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.