Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

6 Şubat 2017 Pazartesi

Göz Kararması Tansiyon Düşüklüğü İlişkisi


Göz Kararması Tansiyon Düşüklüğü İlişkisi
     


Tansiyon düşüklüğünün, baş dönmesi, göz kararması, halsizlik, kalp çarpıntısı, yorgunluk, uyku hali ve görme bozukluklarıyla varlığını gösterdiği söylendi.



     Tansiyon düşüklüğünün özellikle yirmi beş ila otuz yaş gruplar da görüldüğü belirtilmiştir.


     Tansiyon düşüklüğünün, baş dönmesi, göz kararması, halsizlik, kalp çarpıntısı, yorgunluk, uyku hali ve görme bozukluklarıyla oluşumunu gösterir. Düşük tansiyon, yüksek tansiyon kadar yayılmış değildir. Daha çok yirmi beş otuz yaş arası grubunda olan gençlerde bu hastalığa denk geliyoruz. Tansiyon düşüklüğü erkeklere göre kadınlar da daha çok görülüyor. Sebep; kadınların damarsal yapısı  daha güçsüzdür.


     YAKALANMA ORANI DAHA DÜSÜK


     Tansiyonu düşük olan kişilerin kalp damar hastalıklarına yakalanma yüzdesi, yüksek tansiyona göre daha düşük olur. Düşük tansiyonun tedavisinde hastalığa yol açan sebebe bağlı kalarak belli bir tedavi uygulanmalıdır.


     Sıvı kaybı var ise, sıvı tüketilmelidir. Yüksek ateş ortaya çıkmış ise, bu kontrol altına alınır. Kalp krizi ve kalp yetmezliği problemi olduğunda bunun tedavisi sağlamalıdır. Bide söz konusu sebeplerden ayrı, bazı kimselerin tansiyonu sürekli olarak düşüktür. Damar elastikiyetleri yeteri kadar güçlü olmayan bu kimseler aşırı sıcaktan kaçmalıdır. Tansiyonu düşük olanlar gıdalarına dikkat etmeli, aşırı sıcak ve yorgunluktan uzak durmalıdırlar.



 

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.