Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

6 Şubat 2017 Pazartesi

Göz Sağlığını Korumak İçin Hangi Besinler Tüketilmelidir?

 

Göz Sağlığı İçin Gıdalar

 Göz Sağlığını Korumak İçin Hangi Besinler Tüketilmelidir?


  c, e, a, vitaminleri,  bitkilerde bulunan sarı renkli organik bir renklendirici ( lutein ) ve  retinada bulunan iki karotenoidden biri (zeukszantin) vb. güçlü olan yükseltgeme önleyici (antioksidanların) tüm göz sağlığı için yüksek önem taşır. Bu vitaminlerin ve minerallerin yeteri kadar tüketildiğin de, katarakt, gece körlüğü ve daha bir çok hastalığın engellenmesinde faydalı olmaktadır.



Hangi Besinlerin Neye Faydası Olur?


    "Havuç, kayısı, şeftali, mango, ciğer ve yumurta, göz yüzeyinin ıslak kalmasını sağlayarak, gözü; göze giren yabancı cisimlerden arındırmakta. Göz kapaklarını besleyerek, gözün iltihaplanma ve kızarıklaşma riskini de azaltıyor, güneş ışınlarına karşı korunmada sağlıyor. Üzüm, Kiraz, yeşil çay, kiraz, uzun çalışma saatleri sebebiyle gözde oluşan gerginliği azaltıyor.


    Gözümüzdeki kan damarlarını besleyerek, gözlerimizin canlı ve parlak olmasını sağlıyorlar. İleride görmeyi, ışığı engelleyerek,gözdeki billur cismin saydamlığını yitirip, ağarması biçiminde ortaya çıkan körleşme (katarakt) olma riski de, gene bu meyveleri tüketerek azaltılabiliyor. Sarı dolmalık, muz,biber , portakal,mandalina ve üzüm, içeriklerindeki bitkilerde bulunan sarı renkli organik bir renklendirici (lutein) ve  retinada bulunan iki karotenoidden biri (zeuksanthin) aracılığı ile retinayı koruyor. Aynı zaman da göz etrafın da oluşan ince çizgileri de azaltıyor.  Susam, Ayçiçeği fındık, avakado ve badem, göz kapaklarımızı besleyerek, gözlerimizin şiş veya kızarık görünmesini engelliyor. Gözlere kan oturmasını engelleyebilmenin yanı sıra, göz ağrılarını da azaltıyor. Genellikle içeriğindeki E vitamini sarı nokta da denilen ve keskin görmeden sorumlu retina tabakasının ortasında çok küçük bir alanda, Dokuların normal yapılarının bozulup normal fonksiyonlarını yapamıyacak hale gelmelerini (makuler dejenerasyonu) da önlüyor.!


    Pırasa, sarımsak, yeşil çay, çilek gözlerin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Gözde arpacık çıkma tehdidini azaltırken, göz sulanmasına, ağrımasına ve kızarmasına engel oluyor. Kepekli olan makarna, tam bir buğday ekmeği, gözdeki damarları koruyacaktır. Özellikle vücudun stres ile daha çabuk baş etmesine yardımcı olarak, göz etrafında oluşabilecek yaşlılık çizgilerini de azaltıyor..


Süt, papatya çayı, muz, yoğurt, göz etrafında oluşan halkacıklara ve göz torbalanmalarına iyi geliyor. Göz kızarıklıklarını, ağrılarını ve çizgilerin oluşumunu engelliyor. Şeftali, havuç gibi besinler de bulunan;  iltihaplanma yapan bir çeşit bakteri olan , fotosentez için önemli bir fotosentetik pigment olan. Soğurduğu ışığı klorofile aktararak fotosenteze katkıda bulunan (beta karoten) geceleyin daha iyi görmeyi sağlıyor." Bilginize..


Hepinize sağlıklı Yaşamlar Dilerim :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.