Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

16 Şubat 2017 Perşembe

Güneşte Göz Sağlığını Korumak İçin

 
Göz Sağlığını Korumak

 

Güneşte Göz Sağlığını Korumak İçin


Güneşten gelebilen 'UV' ışıklarından gözlerinizi her mevsim, her hava şartında korumalıyız, çünki ; 'UV' ışınları gözlerimize zarar verebilir veya parlamalar rahatsız olmamıza neden olur.


Göz kamaşması  


Gözün kamaşması güneş olsada olmasada günün her dakikasında olabilir. Binalardan yada araçlardan yansıyan ışıklar gözlerimizi rahatsız eder veya gözlerimizin tahriş olmasına neden olur. Bunun sonucundada göz kapaklarımız ve kaslarınız daha rahat görmemiz için, gözümüzün kısılmasına sebep olurlar.

Göz kamaşması ağrı oluşturur ve trafikte ya da spor aktivitelerinde tehlikeli durumlar oluşmasına sebep olabilir. Öğleden sonra, günbatımında araç kullanan kişiler için bu durum oldukça tanıdıktır.


Ultraviyole (UV) ışınları



Güneşin 'UV' ışınları daha ciddi problemlere de yol açabilir. Kısa süreli maruz kalma sonucunda gözün yüzeyinde güneş yanığı oluşabilir ve ağrılı bir durum olan, ''fotokeratit'' denen geçici bir rahatsızlığa neden olabilir.

'UV' ışınlarına uzun süreli maruz kalmadaysa, katarakt, bulanık görme, sarı nokta hastalığı ve elli yaş üstündeki bireylerde görme kaybına kadar varan daha önemli durumlara neden olabilir.


Güneş gözlüğü satın almadan önce deneyin


Kaliteli bir güneş gözlüğüyle gözlerimizi 'UV' ışınlarından koruyabilir, aynı zamanda yorulmasına da engel olabiliriz. Güneş gözlüğü alırken, ''UV-A'' ve ''UV-B'' ışınlarından koruduğuna dair bilgi olmasına dikkat etmeliyiz veya eğer emin değil isek yetkili bir kişiden yardım istemeliyiz. ''Kontakt lens'' kullanan bireyler de ''UV'' koruması olan lensleri tercih etmeli veya güneş gözlüğü kullanmalıdır.

Güneş gözlükleri parlamayı engellemek için yeterince koyu renkli camlıdır, fakat etraftaki renkleri de koyulaştırabileceğinden  alırken mutlaka ayna karşısında denemeliyiz. Güneş gözlüğünü taktığımız da ayna da gözlerimizi görebiliyorsak, bu gözlük camının yeterince koyu olmadığını gösterecektir.


Büyük gözlükler kullanın


Lensler çevreden gelen ışınları da önlemek için yeterince büyük olmalıdırlar. Spor model gözlükler bu yönden en ideal olanlarıdır. Hemde bir şapkada başın üst kısmından  gelen ışınların önlenmesinde yardımcı olabilecektir...

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.