Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

10 Şubat 2017 Cuma

Ayağa Kalkınca Göz Kararması

 
 Ayağa Kalkınca Göz Kararması

 

Ayağa Kalkınca Göz Kararması


      Oturduğumuz yerden kalktığımız da gözlerimiz kararıyor ve bunun ile birlikte baş dönmesi gibi ek sorunlar da yaşıyorsak bu duruma tıp ta orto statik hipo tansiyon denmektedir. Orto statik hipo tansiyon'da birey ayağa kalktığı zaman tansiyonu birden bire düşer. Beyine yeteri miktarda kan gitmez ve göz kararması ile birlikte, baş dönmesi, çarpıntı, bayılacak gibi olma, rengin solması gibi  başka hallerde görülebilir. Ayağa kalktığımız zaman tansiyonun sebebi aniden düştüğü bilinirse, özellikle yaşlı insanlarda tehlikeli olabilecek bu durumun önüne geçebiliriz.

     Orto statik hipotansiyon ilaç kullanımı, vücudun su kaybetmesi veya kansızlık gibi önemsiz nedenlerle ortaya çıkabileceği gibi, ara sıra de diyabet, kalp veya beyin hastalıklarının ileticisi olabilir.

     Tedavi için eğer muayene sonrasında tansiyonun bu şekilde oynamasına sebep olan bir problem tespit edilmiş ise, bu yönde bir tedaviye başlanmalıdır. Hastalar ayrıca ayağa kalkarken hareket etmeli, ayakta hareketsiz durmamalı,  su içmeli, kısaca tansiyon düşüklüğüne sebep olabilecek durumları bilerek bunlardan kesinlikle kaçınmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.