Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

10 Şubat 2017 Cuma

Göz Sağlığı İçin Tüketilmesi Gereken Gıdalar

 
Göz Sağlığı İçin Tüketilmesi Gereken Gıdalar

 

Göz Sağlığı İçin Tüketilmesi Gereken Gıdalar



      Göz sağlığımızı korumak için doğal besinlerden faydalanabiliriz. Göz sağlığımız için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitaminler vardır. Mesela A, E, C ve B2 vitaminleri, magnezyum, Omega altı , yağ asitleri, çinko, mineraller bulunduran gıdalar düzenli olarak tüketilmelidir. göz hastalıklarına karşı savaşabilirsiniz. Genetik unsurlara ve dış etmenlere bağlı olarakda farklı göz problemleri ortaya çıkabilmektedir. Bu hastalıkların ertelenmesi için göz sağlığına iyi gelen besinlerin tüketilmesi gerekir. Göz hastalıklarından korunmak için, bağışıklık sistemimizi de güçlü tutmamız şarttır.

Gözlerinizin ihtiyaç duyduğu besinleri alarak, farklı korunma yöntemleri geliştirebiliriz.


      Göz sağlığımızı korumanın en kolay yollarından birisi, kaliteli ve doğal besinlerdir. Omega altı yönünden zengin olan zeytin yağı sofralarda kullanmak, balık ve deniz ürünlerini, mevsiminde sebze veya meyve tüketmek, sağlıksız gıdalardan uzak durmak gereklidir.


     Göz sağlığı için tüketilmesi gereken gıdalar ;

    - Gözün ıslak kalmasını ve göze kaçan yabancı cisimlerin atılmasını sağlamak, kızarıklık, güneş ışıklarından gözü koruma, göz mikroplanmasına karşı önlem almak istiyorsa iseniz ; mango, kayısı, şeftali, havuç ve yumurta tüketmelisiniz...
    - Gözün bağışıklık sistemini güçlü tutmak, göz etrafında ağrı ve göz sulanmasına karşı ; sarımsak, yeşil çay, pırasa veya çilek iyi gelecektir.
    - Gözlerimizdeki yorgunluk hissi ve şişliği azaltmak, gözlerin parlak veya canlı olması, katarakt riskini azaltmak için; yeşil çay, çilek, üzüm, kiraz yemenizi tavsiye ediyorum.
    - Göz damarlarımızı korumak, göz etrafında çizgi ve kırışıklık oluşumunu önlemek istiyor iseniz ; tam buğday ekmeği veya kepekli gıdalar tüketmelisiniz.
    - Göz kapaklarını besleyerek, şişlik ve kızarıklık oluşumunu engellemek, ağrıları gidermek için kesinlikle E vitamini yönünden zengin gıdalar tüketmelisiniz. Fındık, badem, susam ve avokado yemenizi de tavsiye ediyoruz...
    - Göz retinasını korumak veya göz çevresi çizgileri oluşumunu engellemek için yememiz gereken gıdalar; muz, portakal, üzüm, mandalina ve sarı dolmalık biberlerdir.
   

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.