Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

7 Şubat 2017 Salı

Göz Kararmasının Nedeni Nedir?

 
Göz Kararması ve Mide Bulantısı

 

 Göz Kararmasının Nedeni Nedir?


Göz kararması yanında bir çok sebep yatabilir. Uzun süre aç kalmak, tansiyon da oluşan artış ve düşüşler, çok sıcak ortamda bulunmak göz kararmasına sebep olabilir. Ancak, göz kararması ile birlikte baş dönmesi, mide bulantısı, çarpıntı oluyorsa kesinlikle Uzman doktora gidilmelidir. Göz kararması şikayetlerinde özellikle, iç hastalıklar, KBB ve nöroloji doktorları hastayı tedavi ederler.


Göz Kararmasının Nedenleri?

* Tansiyonun  düşmesi yada yükselmesi

* Şekerin yükselmesi veya düşmesi

* Kan oranın az olması,

* Gereğinden fazla su kaybı,

* Gözde damar ve ödem problemleri,

* Boyun damarlarının incelmesi hassaslaşması,

* Çiş söktürücü, kalp, tansiyon, psikiyatri ilaçları sebep olabilmektedir.

Bazı bireylerde oturdukları yerden kalkınca ani bir göz kararması meydana gelmektedir. Bu olaya orto statik hipo tansiyon denmektedir. Bunun sebebi, ayağa kalktığımızda tansiyonun hızla düşmesidir. Beyne yeterince kan gitmediğinden dolayı, göz kararması, baş dönmesi, çarpıntı, rengin solması ve hafif baygınlık halleri oluşur. Bu hastalık, kalp ve beyin hastalıklarının belirtisi ve kansızlık gibi sebepler ile oluşabilir.

Göz kararması ile baş dönmesi birlikte oluyorsa, tansiyon ve şeker değerinde yükselme, alçalma, migren, vertigo, bazı beyin problemleri ve beyin tümörü, kalp ve damar hastalıklarından şüphelenilmelidir. İç kulakta olan denge sorunları göz kararması yapabilmektedir. Bu tarz durumlar da bir kulak burun boğaz  Uz.doktoruna görünmek yararlı olacaktır. Vertigo hastalığında, yer ayağın altından kayıyormuş gibi bir baş dönmesi meydana gelmektedir. Kronik baş dönmeleri yanında göz kararmaları da meydana gelmektedir. Göz kararması ve mide bulantısı ile birlikte görüldüğü durumlar da, mide rahatsızlıkların dan endişe edilmelidir. Ancak, migren hastalığında da mide bulantısı ve göz kararması meydana gelir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.