Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

8 Şubat 2017 Çarşamba

Göz Bakımı İçin Doğal Yöntemler


                   
Göz Bakımı İçin Uygulamalar

 

                      Göz Bakımı İçin Doğal Yöntemler

- Gözler, bütün bireyler için çok önemlidir. Yüzde en önce fark edilen şey gözlerdir ve gözler duygularımızı ve ruh halimizi ortaya koyar.

- İyi bir göz bakımı her şeyden önemlidir, gözlerimizin öz güvenle parlamasını sağlarlar.

- Günümüz de, bir çok göz bakım ürünü, göz kozmetiği ve makyaj ürünü bulunulabilir.

- Fakat bildiğimiz gibi, gözlerimiz, vücudumuzun en önemli kısmıdır ve sentetik ürünlerden daha çok doğal güzellik işlemleri her zaman tercih edilmelidir.

- Doğal ve iyi bir göz bakım kremi, gözlerimizin sağlıklı ve ışıldamasını sağlayabilir.

-Gözlerimizin sağlıklı +  güzel olmasını sağlayabilmek için bir çok doğal yöntem vardır. Bunların en etkili olanları şunlardır ;

   
                                 Salatalık kullanmak

            Salatalık, genel olarak, gözler için çok yararlı olan A ve C vitamini, magnezyum ve kalsiyum içerirler. Salatalık, yatıştırıcı özellikleriyle bilinse de  göz bakımında da etkilidir. Bu bitki, gözlerimizin ferahlamasını sağlar ve gözlerdeki kızarışmayı azaltır. Göz etrafı için salatalık suyu veya ince salatalık dilimleri kullanılabilir.
  

                                Yeşil sebzeler
        Çokça yeşil sebze tüketmeye özen gösterin. Tecrübeli göz doktorları ve sağlık hekimleri, görmeyi güçlendirmek ve gözlerin güzelliğini artırmak için taze, yeşil sebzelerin tüketilmesini tavsiye ederler. Ispanak, karalahana ve lahana anti oksidanlar yönünden zengindir ve göz sağlığımızı korumaya yardımcı olurlar.

                                Süt
         Süt doğal olan bir üründür : ayrıca gözlerimiz için güvenli bir arındırıcıdır. Temiz bir pamuğu sütle ıslatalım ve bununla gözlerimizi temizleyelim. Göz çevreniz kuru ise, süt; bu kuruluğu engellemeye yardımcı olur ve daha dinç bir görünüme yardımcı olur.
                               Gül suyu
        Süt vb., gül suyuda göz temizliğinde kullanılmaktadır. Gül suyu, gözlerdeki zararlı maddeleri ve kiri temizler. Gözlere güzel olan bir parlaklık verir. Bunun için, bir damlalık kullanarak gözlerimizin içine iki damla gül suyu damlatalım ve 5 dakika bekleyelim.

                               Koyun otu yaprakları
         Bitkinin kurutulmuş yapraklarını veya çiçeklerini kaynamış suya atalım. Demlenen karışımı süzgeçten geçirdikten sonra, bunu gözlerimizi yıkamak için kullanalım. Bu bileşim gözlerimizdeki şişmeyi ve kaşıntıyı azaltacaktır..

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.