Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

13 Şubat 2017 Pazartesi

Göz Kaymasının Nedenleri Nelerdir?

  
Göz Kaymasının Nedenleri

 

 

 

 Göz Kaymasının Nedenleri Nelerdir?


 Göz kaymaları doğuştan olabilirken sonradan da ortaya çıkabilen bir sorundur. Bir çok vaka da göz kaymalarının neden olduğu bilinmez. Ancak ailenizde bu durum varsa o ailenin çocuklarında olma olasılığı yüksektir.


Her gözün etrafında 6 tane farklı kas takım halinde çalışır. Dolayısıyla her iki gözde aynı nesnelere odaklanabilir. Göz kayması olan kişilerde bu kaslar beraber çalışmamaktadır. Yani göz kayması olan kişilerde gözün biri bir nesneye bakarken diğer gözde başka yere bakar.  Gözlerin farklı yerlere bakması sonucunda beyninize her göz için farklı görüntü gider. Böyle durumda beyinde kargaşa oluşur. Çocuklardaki beyin yetişkinlere göre daha zayıf olduğunda problemli gözden gelen resimi yok saymayı öğrenebilmektedir. Fakat beynin görmek probleminin çözdüğünü ifade etmez. Aksi yönde kalıcı olabilen görme sorununun kapısı açılır.


Bu makalemizde anlattığımız gibi göz kaymalarının sebebi çoğu zaman bilinmez. Göz kayması görülen çocukların çoğunda bu sorun doğunca yada doğduktan sonra kısa süre sonra farkedilmektedir. Aile bireylerinde genetik olarak göz kayması varsa yeni doğacak kişilerle olması olasılığı riski yüksektir.  Bu tür kaymalara "doğumsal şaşılık" yani konjenital strabismus denir. Çoğu zaman göz kası göcüyle olmayıp bu kasların kontrolüyle alakalıdır.



0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.