Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

10 Şubat 2017 Cuma

Göz Kararması Hangi Hastalığın Belirtisidir

 
Göz Kararması Hangi Hastalığın Belirtisidir

 

 

Göz Kararması Hangi Hastalığın Belirtisidir



Göz Kararması Neden Olur?


    Göz Kararmasın’da tansiyonun yükselmesi yada düşmesi ile birlikte göz kararması oluşabilmektedir. Yada şekerin düşmesin de veya yükselmesinde yine aynı biçimde göz kararması olabilmektedir. Şekerin düşmesi, yükselmesinden daha da tehlikelidir. Ortostopik Hipotansiyon ismi verilen bunda’da göz kararması olabilir. Oturduğunuz yerde tansiyonunuz normaldir. Kalktığınız’da tansiyonunuz bir den düşmektedir. Bu haldede gene göz kararması buna eşlik edebilmektedir.

    Bir takım mide kanamalarında Hasta otururken tansiyonu normaldir. Kanaması çok azdır. Tolere edebiliyordur. Ayağa kalktığı zaman hızla tansiyonu düşer. Nabzı artması ile göz kararması buna eşlik edebilir.Bir de sıcak ortamda göz kararması olabilmekte. Aşırı terlemelerde, Tuz kayıplarında, İshalde, Kusmalarda, (vücuttan aşırı bir şekilde su kayıplarında)'da gene göz kararması ile yine o olay ortaya çıkabilir. Ve diğer şikayetlerimizde bunlara eşlik edecektir.


Göz Kararması Hangi Rahatsızlıkların Belirtisidir?


     Göz kararmasıyla birlikte mide bulantısı var ise mide hastası olabilir. 'Ürsel' olabilir veya hasta kanıyordur.  Ağrı kesici içmiştir. Ağrı kesiciden sonra da mide kanaması geçirmiştir. O arada da göz kararması’da ortaya çıkmıştır. Göz kararmasıyla baş dönmesi oluşabilir. Tansiyon yükselmelerinde şeker yükselmelerin de yada şeker düşmelerin de baş dönmesi, olaya eşlik edebiliyordur. Bir de' vertigo ' isimli bir olay da vardır. Bu iç kulakla ilgili bir olay, bu Vertigoda iç kulaktaki denge organı bozulduğunda da yine 'Bulantı', ''Baş dönmeleri'' veyahut göz kararması olaya eşlik edebilmekte. Bir kaç beyin tümörlerinde hastalıklarında beynin damarsal rahatsızlıklarında da yine 'baş dönmesi', göz kararması olaya eşlik edebilmektedir.

     Bir kaç migren olaylarında gene göz kararması, 'baş dönmesi', ''baş ağrısı hatta bulantı'', kusma da olaya eşlik edebilirler. Göz kararmasını çok masum nedenler ile de olabilir. Bir takım insanlar bir kere gözü karardı diye, kötü bir haber aldığı üzüldüğü, sıkıldığı yada ortamı soğuttu, sıcaktı yani çok stresliydi vb. durumlarda da bir kere baş dönmesi veya bir kere göz kararması olabilirler. Bunlar illa da bir rahatsızlığa bağlanamaz. Yada ishalin başlangıcı dönemin de göz kararması ortaya çıkabilmekte. Yada bir ilacın dokunduğunu düşünen mide de bulantı ile göz kararması oluşabilir. Göz kararması bir başına bir olgu değildir. Yanındaki diğer olgular ile birlikte şikayetlerle beraber değerlendirilmesi gerekmektedir.





0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.