Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

11 Şubat 2017 Cumartesi

Göz Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler

   
Göz Sağlığı için Yapılması Gerekenler

 Göz Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler


Vücudunuzun en önemli işlevlerinden bir tanesini yerine getiren organlarınızdan bir tanesi de gözlerinizdir. Göz sağlığınızı korumak için neler yapmalıyız? Uzmanlar, bu konuda verdikleri röportajlarda göz sağlığına dair pratik bilgiler bizlere sunuyorlar.


Göz Sağlığı İçin Pratik Bilgiler

Bebek sahibi olanlar, bebeklerinin gözleriyle ilgili bir şikayeti olmasa da, bebeklerinin 1 yaşında göz muayenesinden geçmeleri gerektiğini uzman hekimler vurguluyor. Bu muayene sonrasında, bebeğinizde göz tembelliği olup olmadığı ortaya çıkar.


Gün içinde vaktinin büyük kısmını monitör karşısında geçiren kişilerde; göz kuruluğu ve alerji sorunu ortaya çıkabilir. Aynı zamanda, ilerleyen süreçte uzak mesafedeki nesneleri zor seçmeye başlayabilirsiniz. Bu nedenle; monitör seçimini doğru yapmalı, dinlendirici ve polikarbonat gözlük kullanmalı, belirli aralıklarla gözlerinizi dinlendirmelisiniz.


Kitap veya gazete okurken gözlerinizde sulanma, ağrı ve kaşınma meydana geliyorsa, bir süre sonra harfleri birbirine karıştırmaya başlıyorsanız; bu durum göz hastalığı belirtisidir. Kitap okurken ve ders çalışırken, loş ve sarı ışık tercih etmelisiniz.


Şeker hastası olan ve spor yapan kişiler göz muayenesi olmayı ihmal etmemelidir.


Bayanlar, göz makyajı malzemelerinin başkalarının kullanmasına izin vermemeliler. Başkasının göz kalemini kullanmak ciddi göz sorunlarını ortaya çıkarabilir.


Renkli gözlere sahip bireyler güneşe çıktığında, güneş ışınlarından rahatsızlık duyarlar. Renkli gözler güneş ışınlarına karşı oldukça hassastır. Göz kızarıklıklarına ve göz sulanmasına daha çok rastlanır. O nedenle, renkli gözlü insanların güneşli havalarda güneş gözlüğü kullanmaları oldukça önemlidir. Güneş ışınları; katarakt, göz bebeklerinin duyarlılığının artmasına neden olabilir.


Gözünüze yabancı bir cisim kaçtığında ya da gözleriniz herhangi bir darbeye maruz kaldığında, kesinlikle gözlerinizi ovalamayın. Hemen bol su ile gözlerinizi yıkayın ve bir hekime görünün. Göz sulanması, göz ve çevresinde kızarıklık, göz kapaklarında şişme varsa, bulaşıcı olabilir. Bu nedenle ellerinizi sürekli hijyenik tutun ve gözlerinizi ovalamaktan kaçının.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.