Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

12 Şubat 2017 Pazar

Göz Seğirmesi ve Nedenleri ?

 
Göz Seğirmesi Nedenleri

 

Göz Seğirmesi ve Nedenleri ?


Göz seğirmesi; insanlar arasında bir çok gerçek olmayan eski inançlar ile anılsa da gerçekte bir sağlık problemidir. Ve bunun yanında başka tıbbi problemler olabilmektedir. Bu konuda daha dikkatli olmanız lazımdır ve yazımızda vereceğimiz bilgiler içinde gerektiğinde uzman baş doktora başvurmanız gereklidir.

Göz seğirmesini anlatacak olursak, göz seğirmesi tıptaki diğer bir ismiyle blefarospazm olarak bilinmektedir. Göz seğirmesi bir kaç sn.de bir yada iki dk. boyunca göz kapağının istemeden hareket etmesidir. Göz seğirmesi özellikle alt göz kapağında görülmektedir fakat bazı durumlarda üst göz kapağında da görülmektedir. Bazı dönemlerde ise bireylerin göz seğirmelerinden kaynaklanan, gözleri yeteri kadar açamadıkları durumlarda bulunmaktadır.

Göz seğirmeleri özellikle anlık olan bir olaydır fakat kimi zaman bazı kimselerde aylarca devam ettiği de görülmüştür. Bu durumda zaman kaybetmeden uzman hekime görünmeniz şarttır.

Göz seğirmeleri, sinir kasları ile ilgili bir sorundur. Bu nedenle uzun vadeli normal olmayan seğirmeler, başka problemlerin habercisi olabilmektedir. Sinir kaslarının kasılması sonucu meydana gelen, göz seğirmelerin sebepleri ise yazımızın devamında vardır.

Hemde göz seğirmelerinin tedavi şekilleri de hekiminizin sizlere yapacak olduğu kontrole ve problemin tehlikesine bağlı olmaktadır.

Göz Seğirmesi Nedenleri Nelerdir?

İki gözü etkileyen kronik olan, kontrol edilemeyen göz kapağı hareketleri zararsız esansiyel blefarospazm olarak isimlendirilmektedir. Bu problemin tam anlamıyla sebebi bilinmemekle birlikte aşağıda sizlere vermiş olduğumuz olaylar, sebepleri olarak geçmektedir. Bu sebepler ise böyle sıralanmaktadır;

Gözün Kuruluğu

''Entropionu''

Işığa karşı hassasiyet

konjunktivit yani pembe göz

*Trikiyazis

**Üveit

Stres*

Aşırı Yorgunluk

Alkol tüketimi

Alerji**

Dikkatsiz Beslenme


Diğer Nedenler !


    Sigara tüketimi

    Parlak ışıkların altında kalmak

    Rüzgarlar**

    Soğuklar**

    Göz yüzünde yada iç göz kapaklarında oluşan tahriş, yaralanma

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.