Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

9 Şubat 2017 Perşembe

Göz Sulanması Ve Göz Yanmasının Sebepleri

 

 
Göz Yanması

Göz Sulanması Ve Göz Yanmasının Sebepleri




    Gözlerde çokça rastlanan problemlerden bazısı olan yaşarma ve sulanma, bir takım insanlarda daha çok meydana gelir. Ara sıra önemsiz durumlarda, Televizyon izlerken, kitap okurken, pc karşısında zaman öldürürken yada rüzgarlı havada bile gözlerimiz sulanabilir Bireyler, gözlerinin sulanma sebebini bazen yaşlılıkla, gözlerin zayıflaması, bazende hiç dikkat etmeden olağan bir durum gibi karşılarlar. Ancak gözlerin devamlı yaşarması göz problemlerinin habercisi olabilir.


     Göz, sıvılığını ve temizliğini sağlamak için yavaş ama devamlı bir şekilde gözyaşı salgılar. Bunun yeterli olmaması durumuna “göz kuruluğu”, göz kapaklarından taşarak, gözyaşı olmasına ise “göz sulanması” meydana gelir.


     Göz yaşarmasının nedenlerine gelecek olursak, bunlar; aslında göz kapağı bozukluğu, göz içi iltihabı, göze kenarına maddelerin batması, göz yaşı kanallarındaki tıkanıklık yada darlıklar olabilecektir. Olağan durumlar da, örnek vermek gerekir ise; soğan keserken gözlerimiz yaşarır ve bu kükürt içeren moleküllerin bir takım dış elementlerle etkileşime geçerek bir enzim oluşturmasının bir sonucudur. Sonuç olarak ise; ortaya uçucu bir yağ çıkar, ve bu yağ gözleri yakarak gözlerin yaşarmasına sebep olur.


     Gözü sürekli nemli tutan, temizleyen ve koruyan, üst göz kapağının dış kısmın da, kaşın alt tarafında bulunan gözyaşı bezleri tarafından salgılanan göz yaşının daha fazlası, göz yaşı kanalları tarafından burun boşluğuna iletilmektedir. Göz yaşı kanalı alt ve üst göz kapaklarının iç köşesin de 2 küçük delik olarak başlayacaktır ve buradan aşağı tarafa doğru uzayarak burun boşluğuna açılacaktır.


     Özellikle, gözlerin yaşarması ve sulanması gibi problemleri olan bireyler,  bunu olağan bir hal gibi kabul edip, dikkat etmezler. Uzman Doktorların önerilerine göre, göz sulanması için şikayeti olanlar, öncelikle gözlerini silerken gözlerine zarar vermemeye dikkat etmelidirler. Göz'ünde sulanma olan kişilerin en büyük problemi, gözlerini devamlı olarak mendille silerek tahriş etmeleridir. Elle yada mendille silinen gözler de göz sulanması artacaktır. Sebep ise sürekli el veya mendille gözleri silmek, gözün daha kolay mikrop kapmasına sebep olur. Göz Sulanması yaşadığınızda gözünüzü değil akan sıvıyı silmeniz öneririz. Soğuk ve rüzgarlı havada göz sulanması sorunu olanların, yanma ve sulanma şikayeti artıyor ise, bu yönden göz sulanması problemi olanlar soğuk ve rüzgarlı havada koruyucu gözlükler kullanmalılar. Son yıllarda gözle ilgili rahatsızlıkların artmasının bir sebebi de, pc'lere bağlıdır. Bilgisayarın karşısında uzun vadede oturmak da gözlerin sulanmasına sebep olabilecektir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.