Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

8 Şubat 2017 Çarşamba

Göz Yaşının Vücudumuzdaki Görevleri



Göz Yaşının Vücuttaki Görevleri



 Göz Yaşının Vücudumuzdaki Görevleri



Göz yaşının vücudunuzda 2 gerekli görevi bulunmaktadır. Bunlardan 1.si; göz içerisinde temizlikyapmaktır. Gözün içerisine giren maddeleri ve gözle görülmeyen mikropları temizlemek için vücut tarafından göz yaşı salgılanmaktadır.

Göz yaşını oluşturan en gerekli bezlerden olan Lacrimal Gland; göz yaşının en önemli bir kısmını salgılıyordur. Üst kapaktan salgılanan göz yaşı, bütün gözü aşağı yıkayarak temizlemektedir. Göz içerisindeki pislik madde, cisim alt kapakta birikecektir ve biriken sıvıyı göz içerisinde yer alan iki küçük delikten pompalama sistemiyle emilecektir. Emilen kirli su, göz yanındaki küçük tüneller aracılığıyla Lacrimal keseye gelecektir ve buradan da burnumuzun içerisine akacaktır.

Gözyaşı; gözlerinizin temizlenmesini sağlar iken, göz deki kornea tabakasının da, optik olarak en faydalı bir biçimde çalışmasını sağlar, Pürüzsüzleştirir ve ışığın kırılmasını da azaltacaktır. Göz yaşının siz hiç farkına varmadan yaptığı işlev çok ama çok önemlidir. Fakat göz yaşı olmaz ise; gözlerinizi kısa sürede kaybedebilirsiniz.






0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.