Göz Kararması Neden Olur? Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

11 Şubat 2017 Cumartesi

Göz Kaşınması, Sulanması ve Ağrıması

 
Göz Kaşınması

 

 

Göz Kaşınması, Sulanması ve Ağrıması


     Gözlerimiz devamlı olarak kaşınıyor, ağrıyor ve sulanıyor ise: kesinlik ile bir doktora görünmelisiniz. Bu belirtiler karşısında tedbir alınmaz ise; sert göz ağrıları ortaya çıkabilir ve gözleriniz mikrop kapabilir. Bu şikayetler ile şahıs bir doktora göründüğünde ise, doğru tanının konulması oldukça önem taşır. Yok ise aynı şikayetler yinelenebilir.



     Göz hastalıkları'nın en çok görülen belirtileri; bazı bölgelerde kızarıklık, hafif yanma hissi, az bir şey kaşıntı, biraz göz sulanması, göz kapağında kabarma,  iğnelenme hissi, kan pıhtılaşması, ağrılar, bulanık görüntüler'dir. Tüm bu belirtiler özellikle gözlerin mikrop kapmasından dolayı ve alerjik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Ancak bütün bu belirtilerin doğrultusunda bir doktora başvurularak, doğru tanı ile tedavi uygulanmaz ise; göze zarar verebilir ve ciddi göz rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Gözlerimiz de oluşan her hangi bir şikayet olduğunda, ciddiye almamız kesinlikle şarttır.!



     Göz kapakların da şişlik olması ve gözler de kızarıklık olması; böbrek sorunlarının işareti olabilir. Göz kapaklarında oluşan şişkinlikler, göz iltihabının da belirtisi olabilmektedir. Gözlerde kuruluk da önemli bir durumdur.  Gözlerin kızarması, görme problemlerine yol açabilir. Gözler de çoğunlukla kaşıntı ve göz kanlanması da yine tekrar ettiği taktirde, yüksek tansiyon ve bazı problemlerin(rahatsızlıkların) belirtisi olmaktadır. Göz etrafında ağrı var ise, bunun bir çok sebebi olabilir. Yanlış bir gözlük seçimi, yüksek olan tansiyon, sinüzit ve alerjiler, grip ve nezleler, ateş gibi yakan rahatsızlıklar göz etrafında ağrının başlıca sebepleri arasındadır. Göz çevresinde ağrı hissi, göz içi iltihaplanmasının belirtisi olabilmektedir.



     Gözleriniz ışığa karşı çok hassas ise, bu durum tiroid hastalığının tetikleyicisi olabilir. İkili görme, göz kapağı düşüklüğü gibi uyarılar; göz kaslarındaki problemlerin, şeker hastalığı ve hatta tümör gibi ciddi hastalıklardan kaynaklanabilmektedir.  Şeker hastaların da katarakt göz problemine çokça rastlanmaktadır. Görme yeteneğin de azar azar kayıpların meydana gelmesi, göz tansiyonunun ileticisi olabilmektedir. Göz tansiyonu genetik olarak rastlanan bir hastalıktır çeşididir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.